Vanavond kiest Azerbeidzjan de kandidaat die zijn land zal mogen vertegenwoordigen op zaterdag 26 mei tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival 2012  in de Crystal Hall in hun hoofdstad Bakoe. Acht kandidaten werden in acht voorrondeweken gekozen voor de halve finales van vorige week, en daar gingen vijf kandidaten uiteindelijk door naar de finale van vanavond. Vanavond kiest enkel een vakjury wie er naar de internationale finale mag, de kijker is tijdens de show enkel een kijker en geen jurylid.
Finale ‘Milli seçim turu’
Arzu İsmayilova
Elton İbrahimov
Faqan Safarov
Sabina Babayeva
Orkhan Karimli
 
Tijdens de show zullen er enkel covers worden gezongen, het lied voor in mei zal intern worden gekozen. Leyla Aliyeva, Husniya Maharramova en Kamran Quliyev presenteren de finale vanuit het Heydar Aliyev Palace vanaf 18:00. De show valt live te bekijken via de website van Eurovision.tv.
In november 2010 startte al de voorrondes in Azerbeidzjan met ook weekselijkse voorrondes. Ell & Nikki werden elks tweede in hun voorronde, maar werden toch toegelaten naar de finale van 11 februari 2011. Zij wonnen die samen en in maart werd bekend dat ‘Running Scared’ hun inzending werd. En zo geschiedde, Azerbeidzjan won het Eurovisie Songfestival met 221 punten, waaron de ‘twelve points’ van Malta, Rusland en Turkije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws