Straks, een half uur voor de middag start er in Oekraïne de finale van hun nationale selectie. Geen lange voorrondes dit jaar, maar enkel een finale. Wel met een groot deelnemersaantal, want 21 kandidaten zullen straks strijden voor die ene plek in de tweede halve finale van donderdag 24 mei. De winnaar zal worden gekozen door een vakjury en door de kijkers in Oekraïne, die hun stem doorgeven door middel van een SMS-voting. Elks hebben vijftig procent stemaandeel in de finale. De winnaar gaat vanzelfsprekend naar Bakoe.

Nationale finale Oekraïne
01. Shanis – Dream
02. Vitalij Halaj – I Want To Love
03. Max Barskih – Dance
04. Olya Polyakova – Lepestok
05. Eduard Romanyuta – I’ll Never Let Go
06. Band Legkyj – Flirt MegaMix
07. Igor Tatarenko – You’re My Life
08. Myhajlo Hrytskan – Ya Tak Iskal Tebya
09. Masha Shazonova & Tyhon Levchenko – I Close To You
10. Marta – My Heart Is Sorrowing
11. Hajtana – Be My Guest
12. Oksana – Nesterenko Mondo Blu
13. Rapira – Get Over
14. Andrij Bohomolets – Are You Waiting For Me
15. Bondarchuk – I Don’t Know Why
16. Renata – Love In Sunlight Rays
17. Treeorange – New Day
18. Nerealnye – Just A Dream
19. Ulyana Rudakova – Ty Ne Odyn
20. Marietta – Rainbow
21. Lena Voloshyna – Let It Out
Op het laatste moment moest Matias nog de competitie verlaten, want de producer van zijn nummer zat blijkbaar bij de selectiecommissie van alle finalisten. De finale heeft een heel vroeg aanvanguur, namelijk al om 11:30. De uitzending valt te volgen via een livestream van Eurovision.tv. De presentatoren van de finale zijn Timur Miroshnichenko en Tatiana Terekhova.
Oekraïne startte zijn zoektocht voor de inzending al in oktober 2010. Eind februari 2011 was er de finale, waar Mika Newton won. Na de finale kwam er controverse, want na een hertelling zouden er stemmen niet zijn meegeteld. Er zou een nieuwe finale komen met de top drie van de finale. De twee weigerden, en zodonde kon Newton naar Düsseldorf. In de halve finale werd ze zesde, maar in de finale haalde ze de vierde plek en 159 punten, waaronder de twaalf van Armenië, Azerbeidzjan en Slowakije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws