Ruim een maand geleden waren er de twee halve finales in Letland, maar vanavond is er dan de finale van ‘Eirodziesma 2012’ Tien kandidaten zitten vanavond in de finale. Van die tien kandidaten gaan er drie door naar een superfinale. In beiden rondes zal een gelijke combinatie van televoting en vakjury de uitslag bepalen. Onder de kandidaten zit ook Andris Abelite, die zijn land zelf in 2007 mee vertegenwoordigde met de groep Bonaparti.lv, waar ze toen een zestiende plaats haalde met het in Italiaans gezongen lied ‘Questa notte’.
Finale ‘Eirodziesma 2012’
01. Ruta Duduma – My world
02. Samanta Tina & Davids Kalandija – I want you back
03. PeR – Disco superfly
04. Trianas Parks – Stars are my family
05. Paula Dukure – Celebration
06. Andris Abelite – We can change the world
07. Anmary – Beautiful song
08. Elizabete Zagorska – You Are a Star
09. Mad Show Boys – Music Thief
10. Roberts Pētersons – She’s a Queen
[UPDATE 20:27] Deze kandidaten zijn door naar de superfinale
Anmary – Beautiful song
Mad Show Boys – Music Thief
Samanta Tina & Davids Kalandija – I want you back
De finale is in twee delen; het eerste deel is om 18:00 onze tijd en duurt 90 minuten. Het tweede deel, met de superfinale is om 20:00 onze tijd en duurt een klein uurtje. Kristine Virsnite, Jolanta Strikaite en Valters Fridenbergs presenteren de finale van ‘Eirodziesma 2012’. Die finale is via de omroepsite live te volgen en ook zal de uitzending via de site van Eurovision.tv te bekijken zijn.
Vorig jaar koos men ongeveer gelijkaardig hun kandidaat voor Düsseldorf, met het verschil dat er een herkansingsronde was. Musiqq haalde de tweede plaats in de halve finale, genoeg om door te gaan en ook in de finale kregen ze de tweede plaats, wat superfinale betekende die ze wel ruim wonnen. Met ‘Angel in Disguise’ braken ze geen potten in Duitsland tijdens de halve finale en werden ze zeventiende met 25 punten en een acht van Estland als maximale score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws