Naast IJsland en Hongarije zal ook het Noorse volk na vanavond zijn kandidaat kennen voor het Songfestival van 2012 in Bakoe. Vanavond is er de finale met tien kandidaten in het Oslo Spectrum, de plaats waar al sinds 2001 de finale van ‘Melodi Grand Prix’ wordt gestreden. Tien kandidaten treden vanavond aan tijdens de finale en een gelijke combinatie van televoting en Noorse vakjury zullen de 51e inzending zal bepalen voor Noorwegen op het Eurovisie Songfestival 2012 in het Azerbeidzjaanse Bakoe.
Finale ‘Melodi Grand Prix 2012’
01. Tooji – Stay
02. Reidun Sæther – High On Love
03. Lise Karlsnes – Sailors
04. Plumbo – Ola Nordmann
05. Malin – Crush
06. Nora Foss Al-Jabri – Somewhere Beautiful
07. The Carburetors – Don’t Touch The Flame
08. Petter Øien & Bobby Bare – Things Change
09. Yaseen & Julie Maria – Sammen
10. Tommy Fredvang – Make It Better

[UPDATE 22:16] De vier superfinalisten zijn geworden;
Nora Foss Al-Jabri – Somewhere Beautiful
Petter Øien & Bobby Bare – Things Change
Plumbo – Ola Nordmann
Tooji – Stay
 
Nadat alle kandidaten hun song hebben gezongen, zal het deelnemersveld worden herleid naar vier kandidaten die mogen deelnemen aan de zogenaamde superfinale. De kijkers van Noorwegen en de jury’s in Ørland, Larvik og Florø bepalen wie dat er de superfinale wint en naar Bakoe mag.
 
Lise Karlsnes was in eerste instantie niet gekozen voor de finale, maar een vakjury koos er voor om ‘-‘ in de finale toe te laten en won zo dus de wildcard. De finale is in twee delen, deel 1 start om 19:55 (tot 21:10) en deel 2, met de superfinale start om 21:40 (tot 22:50). De show zal live te bekijken vallen via een livestream van NRK en een livestream van Eurovision.tv. Per Sundes en Marte Stokstad presenteren de finale. De winnaar van vanavond start in de tweede halve finale van donderdag 24 mei.
Vorig jaar won Stella Mwangi in Oslo met ruim 280.000 voorkeurstemmen van het aanwezige publiek, de regionale vakjury’s en de televoters de nationale finale met ‘Haba Haba’. Het lied werd al snel een favoriet onder de fans en ook de bookmakers gingen er wel van uit Noorwegen naar de finale ging gaan. Tijdens de halve finale lukte het Noorwegen onverwacht niet om door te gaan. Het werd zelfs derdelaatste met 30 punten, waaronder tien punten van IJsland en acht punten van Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws