Vanavond kennen onze Noorderburen hun kandidaat voor het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Voor het eerst sinds 2005 was er voor deze editie nog eens een volledig open inschrijving. Ook dit Nationaal Songfestival ging vooraf niet onopgemerkt voorbij, want bij de bekendmaking van de kandidaten werd er snel opgemerkt dat er vier van de kandidaten van ‘The Voice Of Holland’ kwamen. John De Mol, die het Nationaal Songfestival 2012 zal produceren, is ook producer van ‘The Voice Of Holland’.
Men werkt vanavond in een duelsysteem. De winnaar van elk duel gaat door naar de superfinale en in die superfinale zal er een winnaar worden gekozen. Alles verloopt vanavond via televoting en vakjury. Ieders heeft de helft van de totale eindstand in handen.

Finale ‘Nationaal Songfestival 2012’
Duel 1; Tim Douwsma – Undercover Lover vs Pearl – We can overcome
Duel 2; Joan Franka – You and Me vs Raffaëla – Chocolatte
Duel 3; Kim de Boer – Children of the World vs Ivan Peroti – Take me as I am

[UPDATE 21:24] Deze kandidaten wonnen elks hun duel en zijn door naar de superfinale:
Pearl – We can overcome
Joan Franka – You and Me
Ivan Peroti – Take me as I am

De vakjury van vanavond bestaat uit volgende leden; Afrojack, Ali B, Carlo Boszhard, Jeroen Nieuwenhuize en Stacey Rookhuizen. Zij zullen 50 % van de uitslag bepalen. Er is ook een panel van honderd mensen uit de 43 deelnemende landen aanwezig voor advies te geven, en zij hebben één stem bij de vakjury. De uitzending start om 20:20 en is te volgen via Nederland 1, live.songfestival.nl en eurovision.tv.

Tijdens de vorige editie van het Nationaal Songfestival zongen de 3JS alle songs. De keuze viel op ‘Je vecht nooit alleen’. Voor het Songfestival 2011 in Düsseldorf kreeg dit een Engelstalige versie; ‘Never Alone’. Even was er hoop op een finaleplaats, maar die droom werd nooit werkelijkheid. Ze haalde de laatste plaats in de tweede halve finale en kregen dertien punten; acht van ons land en vijf van Bulgarije. Uiteindelijk haalde ze in totaal de laatste plek van alle landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws