In de late avond is er in Ierland de nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2012 vanuit studio 4 van het RTÉ Television Centre. Dit gebeurt zoals al enkele jaren is in ‘The Late Late Show Eurosong’. Aan de finale doen er vijf kandidaten mee, waaronder Donna McCaul, die Ierland in 2005 samen met haar broer Joseph vertegenwoordigde, maar niet naar de finale mochten. En ook doet Jedward mee. De tweeling mocht vorig jaar voor Ierland naar Düsseldorf en gingen niet onopgemerkt voorbij met hun inzending.
Finale ‘The Late Late Show Eurosong’
1. Celtic Whisper & Maria McCool – Mistaken
2. Donna McCaul – Mercy
3. Andrew Mann – Here I am
4. Una Gibney & David Shannon – Language of Love
5. Jedward – Waterline
De kandidaten worden respectievelijk gecoacht door Edele Barrett, Bill Hughes, Greg French, Julian Benson en Linda Martin, die in 1992 het ESF voor Ierland won. De uitzending start om 22:35 onze tijd. Rond 00:30 zouden we de Ierse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Bakoe, Azerbeidzjan moeten kennen. Ryan Tubridy zal het geheel presenteren en de show zal worden uitgezonden via de officiële site van het Eurovisie Songfestival en ook via de site van de omroep. Ierland is een deelnemer van de eerste halve finale van dinsdag 22 mei.
Vorig jaar zongen de tweeling John en Edward Grimes, Jedward dus voor Ierland in Düsseldorf. Zij wonen begin februari 2011 nipt de nationale finale met ‘Lipstick’. Tijdens de halve finale in Duitsland haalde een achtste plaats en 68 punten, voldoende om door te gaan naar de finale. In de finale evenaarde ze het resultaat; de achtste plek en 119 punten. Voor Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk waren ze de favoriet in de finale, want Ierland kreeg de ‘twelve points’ van deze landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws