In Zweden start vanavond weer het kijkcijferkanon van de openbare omroep en dat is nog steeds Melodifestivalen. De eerste voorronde van vanavond is in de ‘VIDA Arena’ vanuit Växjö. Acht kandidaten doen mee vanavond. Afro-Dite kennen we nog van het Eurovisie Songfestival 2002, waar ze een achtste plaats behaalde met ‘Never Let It Go’, Loreen, The Moniker en Marie Serneholt namen al eens eerder deel en die laatste presenteerde vorig jaar Melodifestivalen.
Eerste voorronde ‘Melodifestivalen 2012’
1. Sean Banan – Sean Den Förste Banan
2. Abalone Dots – På väg
3. The Moniker – I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)
4. Afro-Dite – The Boy Can Dance
5. Dead by April – Mystery
6. Marie Serneholt – Salt & Pepper
7. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen
8. Loreen – Euphoria

[UPDATE 21:03] Deze kandidaten maken alvast geen kans meer na de eerste ronde en zijn uitgeschakeld: 
6e plaats – Marie Serneholt – Salt & Pepper
7e plaats – Abalone Dots – På väg
8e plaats – The Moniker – I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)
 
De eerste twee gaan naar de finale in Globen, de nummers drie en vier gaan naar de herkansingsronde in Nyköping en de andere vier zijn uitgeschakeld. De presentatie wordt verzorgd door Helena Bergström, Gina Dirawi en Sarah Dawn Finer, kandidaat in 2007 en 2009. Melodifestivalen start om 20:00 en is te zien op SVT1, SVT World en ook op SVT Play. Fragmenten van de songs (vanaf 14u; volledige songs) staan ook op de site, nog tot aan het einde van de show. Zweden is één van de deelnemers van de tweede halve finale van 24 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws