Nadat gisteren de herkansingsronde was in Zweden, heeft de Zweedse omroep SVT al enkele dingen voor de finale van komende zaterdag bekend gemaakt. Zo is de startvolgorde van de finale al bekend en ook de elf internationale jury’s zijn gekend. Sinds vorig jaar bepalen elf internationale vakjury’s de punten van de finale. Zes van de elf landen stemden vorig jaar ook al mee in de internationale stemming, maar er zijn ook vijf nieuwe landen. Eén van die vijf landen is ons land.
In totaal worden er in beiden rondes 473 punten verdeeld; bij de internationale vakjury zal dat elf maal in 1, 2, 4, 6, 8, 10 en 12 punten gebeuren en bij de kijkers zal het afvangen van het aantal stemmen per persoon, dus als bijvoorbeeld een lied 7 % van de stemmen krijgt, krijgt hij ook 7 % van de stemmen. Dat zijn 33 punten.
De landen die komende zaterdag meestemmen zijn; België, Bosnië & Herzegovina, Cyprus, Duitsland, Estland, Frankrijk, Ierland, Malta, Noorwegen, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk. Wie de punten zal geven is nog niet bekend, maar het kan ook zijn dat het net zoals vorig jaar door één persoon gebeurt.

Ook de startvolgorde van ‘Melodifestivalen 2012’ is ondertussen bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat David Lindgren de show moet openen en dat één van de favorieten, Danny Saucedo als laatste moet optreden. De andere grote favoriet, Loreen zit in het midden van de show op plaats zes.
‘Finalisten Melodifestivalen 2012’
01. David Lindgren – Shout it out
02. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen
03. Dead by April – Mystery
04. Lisa Miskovsky – Why start a fire
05. Top Cats – Baby Doll
06. Loreen – Euphoria
07. Ulrik Munther – Soldiers
08. Björn Ranelid feat. Sara Li – Mirakel
09. Molly Sandén – Why am I crying
10. Danny Saucedo – Amazing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws