Vanavond is er in de Russische hoofdstad Moskou de nationale finale van het Eurovisie Songfestival 2012. 25 kandidaten zullen vanavond strijden voor slechts één ticket naar het 57e Eurovisie Songfestival in Bakoe. Onder hen zitten Polina Smolova die voor Wit-Rusland in 2006 zong en het duo Julia Volkova en Dima Bilan. Volkova werd derde in 2003 als de helft van de groep t.A.T.u en Dima Bilan won het Eurovisie Songfestival in 2008 met ‘Believe’. In 2006 haalde hij ook een tweede positie met het nummer ‘Never Let You Go’.
Nationale finale Rusland
01. Lena Maksimova – Brave
02. Ksenona – Close My Eyes
03. Irson Kudikova – Woman’s Heart Neveer Lies
04. The Ups – Kiss
05. Sardor – Believe
06. 4post – Navstrechu Nebu
07. Efrosiya – Ya Tebya Lyubila
08. Unite It – Turn Off The Light
09. Katya Savelyeva – Life’s Beautifull
10. Olga Makovetskaya – Positive Emotions
11. Rene – I Miss You
12. Farinelli Balls – Breath Away Song
13. Polina Smolova – Michael
14. Chinkong feat. Karina – High Up
15. Mari Karne – Mezhdu Nebom I Zemlyoy
16. Mark Tishman – Money vs Love
17. Ed Sulzhevskij – Sto Minut
18. Elena Ekimova – Do You Like?
19. Julia Volkova & Dima Bilan – Back To Her Future
20. Riff Action Family – Sky
21. Aida & Timati – Fantasy
22. Pavla – One Million Butterflies
23. Syostry Syo – Une Marionette
24. Buranovskiye Babushki – Party For Everybody
25. Jet Kids – Oh Yeah
De Russische nationale start om 19:00 onze tijd en is dit jaar te volgen bij de omroep RTR. Die voorziet een livestream via de officiële website van het Eurovisie Songfestival. De winnaar komt uit in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival van dinsdag 22 mei in het Azerbeidzjaanse Bakoe.
Vorig jaar koos Rusland hun inzending volledig intern. Het oog van Channel One viel op Alexey Vorobyov. Op 12 maart kwam het nummer ‘Get You’ officiël naar buiten, nadat het een week ervoor al gelekt was. Rusland werd negende in de halve finale, net genoeg om door te gaan naar de finale en in de finale haalde ze de zestiende plek én 77 punten met drie achten van Armenië, Israël en Oekraïne als hoogste. Het was het op één na slechtste resultaat van Rusland op het Songfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws