Eén van de rechtstreeks geplaatste finalisten, Spanje kiest vandaag zijn lied voor het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Het was al van in december bekend dat Pastora Soler Spanje zal vertegenwoordigen. Soler zal vanavond tijdens de finale drie songs zingen. Een vakjury, bestaande uit drie mensen geven elks acht, tien en twaalf punten aan respectievelijk hun nummers één, twee en drie. De televoters doen dit ook, maar dan met 24, 30 en 36 punten. Het lied dat de meeste punten krijgt, zal te horen zijn in Bakoe.
Nationale finale Spanje
1. Ahora o nunca
2. Quédate conmigo
3.Tu vida es tu vida

De drie juryleden die de helft van de punten bepalen zijn Sole Jiménez, Franco de Vita en Óscar Gómez.  De show start om 22:30 en is live te volgen via TVE 1. Het programma valt live te volgen via de website van TVE. Pastora Soler mag haar winnend lied van vanavond zingen in de finale omdat Spanje één van de ‘Big Five’ is.
Vorig jaar koos men in enkele shows een kandidaat voor Spanje. Lucía Pérez was de uitverkorene voor het land en zij mocht met haar lied “Que Me Quiten Lo Bailao – They Can’t Take The Fun Away From Me” voor Spanje naar het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf. Spanje mocht direct in de finale starten. Spanje scoorde niet zo goed als ze zelf hadden verwacht en uiteindelijk haalde Pérez een 23e plaats en vijftig punten, waarvan het maximum aantal punten van Frankrijk en Portugal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws