Vanavond is er in Zweden de zogenaamde herkansingsronde van ‘Melodifestivalen 2012’, beter bekend als ‘Andra Chansen’. In het Eventcenter van Nyköping zullen acht kandidaten vanavond strijden voor twee plaatsen in de finale van volgende week zaterdag. Onder de kandidaten zit ondermeer Lotta Engberg, die Zweden vertegenwoordigde in Brussel in 1987 tijdens het Songfestival. Timoteij, Andreas Johnson en Christer Sjögren namen al eens eerder deel aan Melodifestivalen.
Herkansingsronde ‘Melodifestivalen 2012’
Duel 1: Dynazty – Land Of Broken Dreams vs Top Cats – Baby Doll
Duel 2 Andreas Johnson – Lovelight vs Timoteij – Stormande hav
Duel 3: Thorsten Flinck – Jag reser mig igen vs Lotta Engberg & Chriister Sjögren – Don’t Let Me Down
Duel 4: Sean Banan – Sean Den Förste Banan vs Youngblood – Youngblood

[UPDATE 21:03] Door naar de volgende duelen in ‘Andra Chansen’
Duel 5: Top Cats – Baby Doll vs Timoteij – Stormande hav
Duel 6: Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – Jag reser mig igen vs Sean Banan – Sean Den Förste Banan
    
Tijdens de eerste vier duelen zal er telkens één winnaar worden gekozen. De winnaars van duel 1 & 2 en duel 3 & 4 strijden nadien nog eens tegen elkaar. De winnaars van die twee duels mogen alsnog naar de finale van volgende week zaterdag. ‘Melodifestivalen 2012’ zal vanavond enkel worden gepresenteerd door Sarah Dawn Finer, kandidaat in 2007 en 2009. Melodifestivalen start om 20:00 en is te zien op SVT1, SVT World en ook op SVT Play. Zweden is één van de deelnemers van de tweede halve finale van 24 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws