Straks kiest men in Litouwen de dertiende vertegenwoordiger voor het land op het Eurovisie Songfestival, dit jaar in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe. Nadat alle kandidaten hun lied hebben laten horen, zullen de televoters en een vakjury drie superfinalisten kiezen. Daar kiezen enkel de leden van de vakjury wie dat er die superfinale wint en wie er ook voor het land naar Bakoe, Azerbeidzjan gaat. In tegenstelling tot de afgelopen voorrondes zal de finale wel live zijn en niet vooropgenomen.
Finale Litouwen
Alive Way – Amazed by You
Beissoul – Why
Bekešo vilkai – Letter by Letter
DAR – Home
Donny Montell – Love is blind
Katažina – Eurforija
Monika – Happy
Multiks – Star
Sati – Light is the one
Simona Milinyte – One of a kind
The Independent – Baby
Vig Roses – Come back home
Vytautas Matuzas – Take It Back

[UPDATE 22:59] Deze drie hebben de superfinale gehaald in Litouwen;
Donny Montell – Love is blind
DAR – Home
Monika – Happy
 
Greta Šmidt won de speciale stemming via een applicatie voor de smartphone en mag daarom ook nog nar de finale. Sati daarintegen won een internetstemming op de site van de hoofdsponsor en mag ook door. De uitzending start om 20:00 onze tijd en is via de livestream van LRT en Eurovision.tv te volgen. Liepa Rimkeviciene en Darius Uzkuraitis presenteren de Litouwse nationale selectie. Litouwen is een deelnemer van de tweede halve finale van donderdag 24 mei.
 
Vorig jaar was Evelina Sašenko de Litouwse kandidaat voor Düsseldorf. De zangeres met Poolse roots zong er het nummer “C’est Ma Vie”. Geheel onverwacht haalde het nummer een vijfde plek in de halve finale, waardoor het mocht doorgaan naar de finale. In de finale kreeg het wel wat minder punten en eindigde Sašenko op een negentiende plaats met 63 punten. Georgië en Polen, waar haar roots dus liggen gaven de ‘twelve points’ aan Litouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws