Vandaag zal de Slowaakse omroep bekend maken wie er namens het land naar het Eurovisie Songfestival 2012 in het Azerbeidzjaanse Bakoe mag trekken. In november liet de omroep weten dat Miro Šmajda namens het land naar Azerbeidzjan ging, maar een maand later werd dit bericht omschreven als een kwakkel. Vandaag zouden we dus wel de officiële kandidaat voor Slowakije kennen. De omroep zal een persconferentie houden om 11:00 onze tijd in het omroepcentrum in de hoofdstad Bratislava.
Slowakije zal voor de zevende keer deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Hun zevende deelname aan de wedstrijd zal in de tweede halve finale van donderdag 24 mei zijn.
Vorig jaar was het een welles-nietes-spelletje over de deelname van Slowakije aan het ESF. Uiteindelijk stond het land op de deelnemerslijst en maakte de omroep bekend dat ze intern zouden kiezen. Het oog viel op de tweeling Daniela en Veronika Nízlová oftewel TWiiNS. Ze gingen naar Düsseldorf met “I’m Still Alive”. Dat nummer haalde een dertiende plaats in de halve finale, onvoldoende voor een finaleplaats. Ze scoorden 48 punten bij elkaar, waarvan het maximum van Oekraïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws