Vanavond is er in de Baltische staat Estland de finale van ‘Eesti Laul 2012’. Tien kandidaten maken kans op een ticket voor het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan. Zowel de Estse vakjury als de kijkers in Estland stemmen in de eerste ronde met tien kandidaten, zij hebben elks 50 % stemaandeel. Van die tien kandidaten stoten er twee door naar de superfinale. In die superfinale hebben enkel de televoters een stem. Zij zullen dus alleen bepalen wie er voor Estland naar het Eurovisie Songfestival in Bakoe gaat.
Finale ‘Eesti Laul 2012’

01. Loss Paranoias – Valedetektor
02. Teele Viira – City nights
03. Liis Lemsalu – Made up my mind
04. August Hunt – Tantsulõvi
05. Lenna – Mina jään
06. POP Maniacs – I don’t know
07. Traffic – NASA
08. Tenfold Rabbit – Oblivion
09. Birgit Õigemeel & Violina – You’re not alone
10. Ott Lepland – Kuula

[UPDATE 22:24] Deze twee mogen door naar de superfinale:

Lenna – Mina jään
Ott Lepland – Kuula
 
De finale van ‘Eesti Laul 2012’ zal live worden gebracht vanuit de Nokia Concert Hall in Tallinn en zal worden gepresenteerd door Piret Järvis. Die finale start om 20:35 onze tijd. Estland is één van de deelnemers van de tweede halve finale van donderdag 22 mei. De show valt te volgen via de livestream van Eurovision.tv en ETV.
  
Tijdens het Eurovisie Songfestival van 2011 in het Duitse Düsseldorf zong de toen 18-jarige Getter Jaani voor Estland. Met haar nummer ‘Rockefeller Street’ zong ze zich net in de finale, want in de halve finale haalde ze een negende plaats. In de finale haalde ze ook een niet zo goede plaats, namelijk de 24e en voorlaatste plaats. Getter Jaani kreeg 44 punten, waarvan de zeven punten van Finland, Ierland en Litouwen de hoogste waren voor Estland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws