De enigste zekerheid die we op dit moment hebben omtrent het Eurovisie Songfestival 2015 is dat het Oostenrijk zal worden gehouden.

De data die de EBU voorop had gesteld worden nu door ORF, de organiserende omroep volgend jaar, in vraag gesteld. In een voorwaardenlijst dat ORF heeft gepubliceerd staan dinsdag 19 mei, donderdag 21 mei en zaterdag 23 mei 2015 als voorkeursdata. Welke datum het ook zal zijn, de arena zal zeven weken beschikbaar moeten zijn.

ORF heeft 19-21-23 mei 2015 als data weergegeven, maar ze vermelden ook andere periodes als alternatieven: 5-7-9 mei 2015, 12-14-16 mei 2015 en 26-28-30 mei 2015. De eerste periode is gelijklopend als die van dit jaar, de tweede periode was de oorspronkelijk vooropgestelde data van de EBU en als men alsnog voor de derde periode gaat, zal dat betekenen dat de finale nog nooit zo laat zal zijn geweest.

Een belangrijke reden voor de verlating van een week zou het voetbal kunnen zijn. Die week speelt men in zowel de Champions League als de Europa League terugwedstrijden tijdens de halve finales. Men probeert een clash te vermijden met die data. Een bevestiging van zowel de data als de arena zal waarschijnlijk in juni of juli volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.