De Zweedse omroep SVT heeft zichzelf enkele quota’s opgelegd voor Melodifestivalen 2015. De helft van de inzendingen moet gecomponeerd worden door vrouwen en dertig procent van de songs moet in het Zweeds gebracht worden. Vorig jaar moest van SVT twintig procent van de inzendingen door een vrouw gecomponeerd worden, maar nu is dat cijfer dus opgehoogd. SVT heeft nog niets over het verloop van de shows laten weten, maar waarschijnlijk blijft dit hetzelfde als afgelopen jaren.

Vanaf 1 september kunnen componisten liedjes inzenden naar de omroep. Ook loopt er weer een aparte inschrijving voor componisten die nog nooit iets uitbrachten. Eén inzending zal al zeker gekozen worden. Vijftien andere komen uit de reguliere inschrijving. Zestien andere inzendingen worden op verzoek van SVT geschreven en één daarvan is voor de winnaar van Svensktoppen Nästa 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.