Denemarken kiest op zaterdag 7 februari 2015 zijn kandidaat voor het zestigste Eurovisie Songfestival in Oostenrijk. Het gastomroep van dit jaar heeft voor de vijfde keer gekozen voor het Gigantium in Aalborg als arena. Daar kunnen zo’n 8.500 fans de finale van Dansk Melodi Grand Prix 2015 bijwonen. Vanaf vandaag kunnen de Denen tot en met 8 september inzendingen insturen voor de finale. Zes nummers zullen van deze inschrijving deelnemen aan de finale.

Op verzoek worden er ook nog eens drie of vier nummers geschreven. DR gaat volgend jaar voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. “Neem nu Nederland dit jaar. Er stonden twee mensen op het podium om een verhaal te vertellen dat je raakte”, zegt de chef entertainment van DR, Jan Lagermand Lundme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.