Macedonië kiest inzending op 13 november via Skopje Fest.

Macedonië haalt Skopje Fest opnieuw als nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival vanonder het stof. De afgelopen drie edities koos het land intern, maar bleef Skopje Fest wel doorlopen als aparte wedstrijd. Voor 2015 zal men opnieuw Skopje Fest gebruiken. De finale daarvan is op donderdag 13 november 2014. Macedonië kiest daarmee meer dan waarschijnlijk als eerste hun inzending voor Oostenrijk en niet Malta. Het eiland kiest namelijk op 22 november 2014.

Enkele weken geleden werd er door de omroep MRT een peiling gelanceerd of dat de bevolking nog wel op het festival wilt verschijnen. Daaruit kwam uit dat meer dan de helft Macedonië nog op het festival wilt en Skopje Fest als selectie. Er werd dus geluisterd naar de mensen. Tot en met 31 juli kan er ingeschreven worden. Er worden twintig kandidaten gekozen voor de finale. De top drie krijgt een geldprijs en de winnaar mag daarbovenop nog eens naar het Eurovisie Songfestival 2015. Tijdens de finale zal televoting (50 %) en vakjury de winnaar bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.