Malta kiest zijn kandidaat zijn lied voor het Eurovisie Songfestival 2015 al op zaterdag 22 november 2014. Hierdoor zal het meer dan waarschijnlijk zijn dat Malta zijn inzending als eerste zal kiezen. Eén dag eerder, op vrijdag 21 november, is er de halve finale. De reden van het vooruitschuiven is om het productieteam achter het winnend lied de tijd te geven om aan het nummer te sleutelen. Zo kan het lied dat wint nog helemaal veranderen. Het winnende team moet wel hetzelfde blijven.

Een gastlocatie is er nog niet, maar waarschijnlijk zullen de shows vanuit de Malta Shipbuilding in Marsa komen. Een week eerder is daar het Junior Eurovisie Songfestival 2014 en omroep PBS gaf al aan om hetzelfde podium te gebruiken voor beide events. Op 28 en 29 augustus kunnen de artiesten zich melden in het omroepgebouw en mogen ze daar auditie doen. Hoeveel kandidaten meedoen aan de shows is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.