In Israël gaat de openbare omroep IBA binnenkort dicht. Het parlement heeft dit goedgekeurd. In maart werden de plannen aangekondigd door Gilad Ardan, minister voor communicatie. Na lang overleggen tussen het ministerie van economie en de verschillende vakbonden werd er een overeenkomst bereikt. Minstens 25 % van het huidige personeel van IBA moet mee overstappen naar de nieuwe omroep en tot de start van de nieuwe omroep zal het kijkgeld worden afgeschaft. 

De huidige drie televisiekanalen en acht radiozenders zullen opnieuw gelanceerd worden en een andere invulling krijgen. Als alles goed gaat zal op 31 maart 2015 de nieuwe omroep starten. Wanneer IBA exact stopt met uitzenden en of er überhaupt wel zal worden gestopt met uitzenden is nog niet geweten. De omroep is sinds 1957 lid van de EBU en doet sinds 1973 mee aan het Eurovisie Songfestival. Hoe dat verder gaat in 2015 is nog onbekend. Een gelijkaardige situatie gebeurde in juni vorig jaar met de Griekse omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.