Songfestivaluitzending Frankrijk promoveert naar France 2.

Volgend jaar zal de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 te zien zal zijn op France 2. Dat heeft de omroep gezegd aan een Franse mediasite. Daarmee neemt deze zender ook ineens de selectie over van omroep France 3. Die omroep hield de afgelopen zestien edities de (vaak interne) selectie. In het verleden heft France 2 al ruim vijftien jaar de Songfestivalprocedure op zich genomen.. Ook de huidige grootste zender van het land, TF1, heeft zeven keer ingestaan voor het Songfestival.

De overkoepelende organisatie, France Tรฉlรฉvisions, hoopt met deze zenderwijziging om meer aandacht te geven aan het festival. De kijkcijfers vallen jaarlijks terug. In 2012 keken er een kleine vier miljoen Fransen, een jaar later nog maar 2,7 miljoen kijkers en dit jaar zagen 2,6 miljoen kijkers Frankrijk laatste eindigen. De afgelopen twee edities stond de finale van The Voice tegenover het festival., waar telkens ruim 6 miljoen kijkers naar keken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.