Groter finaleveld Melodifestivalen 2015, minder kandidaten in voorrondes.

De Zweedse omroep SVT heeft vandaag bevestigd wat de krant Aftonbladet vorige week al schreef in zijn zondagseditie: Melodifestivalen 2015 zal voor het eerst sinds de invoering van de voorrondes geen 32, maar 28 kandidaten telen. Er zullen zeven kandidaten per voorronde aantreden Echter zullen er in de finale geen tien, maar twaalf kandidaten aantreden. Er zullen nog steeds vier voorronden worden gehouden, waarvan de nummer één en twee doorgaan naar de finale, waarschijnlijk in Stockholm.

De nummers drie en vier gaan door naar de herkansingsronde, één week voor de finale. In tegenstelling tot de vorige jaren zullen er daar geen twee, maar vier kandidaten worden opgevist voor de finale. Dat maakt een totaal finaleveld van twaalf kandidaten. Melodifestivalen zal meer dan waarschijnlijk weer in februari en maart worden uitgezonden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.