Litouwen kiest via acht shows, finale eind februari 2015.

De Litouwse openbare omroep gaat in acht shows op zoek naar de kandidaat en inzending voor het Eurovisie Songfestival 2015. Net zoals dit jaar splitst men de zoektocht op en zal men eerst het nummer kiezen en dan de artiest.  Daarom zullen er twee finales gehouden worden, beide eind februari. Dit jaar waren er oorspronkelijk ook tien shows gepland met hetzelfde systeem, maar door het overweldigende succes bij de kijkers werd dat opgetrokken naar twaalf uitzendingen.

Het succes in kijkcijfers nationaal werd niet vertaald naar een goed resultaat. Vilija Matačiūnaitė kon met “Attention” de finale in Kopenhagen niet halen. Ze eindigde net buiten de top tien op een elfde plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.