Via een officieel statement op hun site heeft de Oekraïense omroep NTU laten weten dat het land niet zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival volgend jaar. Het festival zal volgend jaar plaatsvinden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Men heeft daarbij zowel de politieke als financiële situatie mee in het vaandel gehouden. Wel zal de omroep het festival volgend jaar uitzenden en hoopt men een terugkeer in 2016 te realiseren. Nu gaat de focus vooral naar het optimaliseren van de kosten bij de openbare omroep.

In november zal Oekraïne nog wel deelnemen aan het twaalfde Junior Eurovisie Songfestival in Malta. In mei eindigde Oekraïne op een zesde plaats tijdens de finale met “Tick Tock” van Mariya Yaremchuk. De niet-deelname van Oekraïne is momenteel de eerste terugtrekking van 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.