De winnaar van het Sanremo Festival in Italië zal Italië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de RAI bevestigd. Het is voor het eerst dat dit zo expliciet in het reglement opgenomen wordt. Sinds de terugkeer van Italië in 2011 werden ook al kandidaten uit het deelnemersveld van Sanremo gekozen, maar dat moest niet de winnaar zijn. In 2013 was dat toevallig ook de winnaar, Marco Mengoni. Vorig jaar werd er afgeweken en koos men intern voor Emma, zonder succes.

Er dient wel een kanttekening gemaakt te worden. Hij of zij mag echter nog weigeren om naar Wenen af te reizen. Sanremo 2015 loopt van dinsdag 10 februari 2015 tot en met zaterdag 14 februari 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.