Songfestivalseizoen 2014-2015 start vandaag.

Het is weeral 1 september en dat wilt zeggen dat vanaf vandaag liedjes mogen vrijgegeven worden die zullen deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2015.

Dat wilt concreet zeggen dat de nationale omroepen in principe vandaag met een selectie kunnen starten. Enkele landen hebben al opgeroepen om songs in te sturen en in november kiezen Malta en Macedonië hun lied al. Dat is uitzonderlijk vroeg, de afgelopen jaren was december meestal de maand waar de eerste songs naar buiten kwamen.

De zestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden op dinsdag 19 mei 2015 met de eerste halve finale, donderdag 21 mei 2015 met de tweede halve finale en zaterdag 23 mei 2015 met de grote finale. Plaats van gebeuren is de Wiener Stadthalle in Wenen, Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.