Zweden kiest op zaterdag 14 maart 2015.

De Zweedse openbare omroep SVT heeft vandaag bekendgemaakt dat Melodifestivalen 2015 zijn apotheose zal beleven op zaterdag 14 maart 2015. De zoektocht naar de Zweedse inzending op dit zesitgste Eurovisie Songfestival start op 1 februari in het Scandinvium van Gotebörg, waar het Eurovisie Songfestival van 1985 werd gehouden. Ook de Malmö Arena, de plek van het festival in 2013, is er traditiegetrouw weer bij. De finale van Melodifestivalen is net zoals 2013 en 2014 weer in de Friends Arena.

1e voorronde: zaterdag 7 februari 2015 (Scandinavium, Göteborg)
2e voorronde: zaterdag 14 februari 2015 (Malmö Arena, Malmö)
3e voorronde: zaterdag 21 februari 2015 (Östersund Arena, Östersund)
4e voorronde: zaterdag 28 februari 2015 (Conventum Örebo, Örebo)
Herkansingsronde: zaterdag 7 maart 2015 (Helsingborg Arena, Helsingborg)
Finale: zaterdag 14 maart 2015 (Friends Arena, Stockholm)

Er komen volgend jaar enkele veranderingen in de Zweedse competitie: er zal per voorronde één kandidaat minder meedoen (zeven in plaats van acht), de helft van de herkansingsronde gaat door naar de finale, waardoor er twaalf kandidaten meedoen en zal er een limiet op stemmen per telefoon van twintig worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.