A Dal 2015 met minder shows.

De Hongaarse omroep MTVA heeft in 2015 opnieuw A Dal in zijn uitzendschema staan als preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Ondanks de goede kijkcijfers, de verhoogde interesse voor het internationale festival en de goede resultaten, gaat men de shows terugdraaien van zes (zoals in 2013 en 2014) liveshows naar drie liveshows, er worden twee halve finales en een finale gehouden. Nog tot en met 15 november kunnen artiesten een inzending insturen.

De omroep heeft een duidelijke voorkeur voor nummers die in het Hongaars zijn geschreven. Liedjes in het Engels zijn ook welkom, maar moeten ook in een Hongaarse versie beschikbaar zijn. Dit jaar haalde Hongarije de vijfde plaats binnen met “Running” van András Kállay-Saunders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.