‘Al zeker 38 landen voor 2015.’

De EBU heeft in 2015 alvast 38 deelnemers voor het Eurovisie Songfestival en dat is er al één meer dan dit jaar. Dat kunnen er mogelijk nog 39 of 40 worden.

Eén omroep moet nog een beslissing nemen over zijn deelname en over één land moet de EBU nog een beslissing nemen: Griekenland. Dit jaar werd er voor NERIT een uitzondering gemaakt omdat ze net waren opgestart, maar voor 2015 moet hun lidmaatschap in orde zijn. De EBU maakt binnenkort zijn beslissing bekend.

Het land dat zelf nog een beslissing moet maken is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het dan over een land dat dit jaar al niet deelnam en ook de boot afhield in 2015: Bulgarije. Een zegsman vertelde dat ze na het Junior Eurovisie Songfestival, waar ze wel aan deelnemen, gingen kijken of de financiën al dan in orde gebracht konden worden. Andere landen zijn ook mogelijk.

Deze 38 omroepen doen al zeker mee: Albanië (RTSH), Armenië (AMPTV), Azerbeidzjan (ITV), België (RTBF), Bosnië & Herzegovina (BHRT), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Georgië (GBP), Hongarije (MTV), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IBA), Italië (RAI), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Macedonië (MKRTV), Malta (PBS), Moldavië (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMTV), Servië (RTS), Spanje (TVE), Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT) en Zwitserland (SRG SSR)

De Israëlische omroep IBA stopt in maart 2015 met uitzenden en opnieuw in een afgeslanke vorm worden opgestart. Zij krijgen voor 2015 dezelfde garanties die NERIT dit jaar kreeg: een uitzondering in 2015, maar in 2016 moet de nieuwe omroep lid zijn van de EBU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.