BBC komt met open inschrijving 2015.

Voor het eerst sinds 2008 kunnen alle Britten een inzending insturen voor het Eurovisie Songfestival. De BBC opent een maand lang, vanaf vandaag tot en met 7 november, de open inschrijvingen. De Britse omroep gaat daarnaast ook in gesprek met verschillende platenmaatschappijen om een geschikte artiest te vinden. Ook gaat men in eigen huis kijken via BBC Introducing. Dit jaar kwam de Britse kandidaat, Molly Smitten-Downes, van dat project. Ze eindigde in Kopenhagen in de middenmoot.

Sinds 2009 werden de nummers op verzoek geschreven: in 2009 succesvol door Andrew Lloyd Webber (een vijfde plaats in Moskou voor “My Time”) en in 2010 roemloos door Pete Waterman (laatste plaats voor “That Sounds Good To Me”). De jaren erna werd naast het lied ook de artiest volledig intern gekozen met een klein succes voor Blue in 2011, een fiasco voor Engelbert Humperdinck in 2012 en meevallers voor Bonnie Tyler (2013) en Molly (2014).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.