Ierland gaat weer voor open selectie.

De Ieren gooien het mentorsysteem in de prullenmand. De laatste vier edities werden er telkens vijf mentoren aangeduid die voor een artiest en lied moesten zorgen. Het begon heel succesvol met Jedward in 2011, maar al een pak minder succesvol met dezelfde act in 2012. In 2013 haalde de Ierse inzending wel de finale, maar kon daar de rode lantaarn mee naar huis krijgen en dit jaar werd zelfs de finale niet gehaald. Daarom schaft RTÉ het mentorensysteem af dit jaar en komt men met een open inschrijving

Die inschrijving loopt af op 31 oktober. Daarna is het nog onduidelijk hoe men de selectie gaat organiseren. Die krijgt alvast de titel Eurosong 2015 mee, maar de kans bestaat dat dit niet meer als special van The Late Late Show gaat gebeuren, maar als zelfstandige show. Dat was voor het laatst in 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.