Moldavië kiest inzending op 28 februari 2015.

Moldavië blijft trouw aan zijn selectie van de afgelopen jaren en komt opnieuw met de opzet van twee halve finales en een finale. De twee halve finales zijn op dinsdag 24 en donderdag 26 februari, terwijl de finale zal plaatsvinden op zaterdag 28 februari 2015. Er doen twaalf kandidaten per halve finale mee, waarvan er zeven rechtstreeks doorgaan naar de finale dankzij de televoting en vakjury. De achtste niet-geplaatste kandidaat die het hoogste scoorde bij de televoting gaat ook telkens door.

Op 15 december moeten alle inzendingen binnen zijn. Vier dagen later, op 19 december, zullen er zestig kandidaten uitgenodigd worden voor een auditie in Chisinau. Moldavië eindigde dit jaar laatste in de eerste halve finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.