Bulgarije er bij in 2015? [UPDATE]

Net zoals Bosnië & Herzegovina en buurland Servië heeft Bulgarije zich ingeschreven voor het Eurovisie Songfestival van 2015. Ze hebben ook de voorwaarde gesteld dat men eerst nog de financiën moet rond krijgen voor een definitieve deelname. Dit jaar was Bulgarije voor het eerst sinds hun debuut in 2005 er niet bij en dit wegens financiële problemen binnen omroep BNT. Binnenkort komen we te weten of Bulgarije er definitief bij zal zijn tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

Bulgarije haalde slechts één keer de finale en dat in 2007. Toen werden Elitsa Todorova en Stoyan Yankoulov vijfde tijdens de finale in Helsinki. Vorig jaar mochten ze nog eens afzakken, toen naar Malmö. Daar kon men echter het succes van 2007 niet herhalen en was de finale zelfs niet haalbaar.

[UPDATE 10/10, 10:34] Tot vandaag konden landen die zich hadden aangemeld boeteloos uitschrijven. De Bulgaarse omroep BNT heeft dit gedaan en zal er wederom niet bij zijn op het festival.

[UPDATE 02/11, 11:39] De Bulgaarse omroep heeft toelating gekregen om pas na het Junior Eurovisie Songfestival te beslissen over deelname aan het Eurovisie Songfestival in Wenen. Binnenkort volgt er dus een finale beslissing. De financiën blijven een grote rol spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.