Fans van de IJslandse preselectie komen op Valentijnsdag aan hun trekken met de finale van Sƶngvakeppin 2015. De IJslandse omroep heeft bekend gemaakt dat ze op zaterdag 14 februari 2015 hun inzending voor Wenen kiezen. Voorafgaand zijn er twee halve finales op zaterdag 31 januari en zaterdag 7 februari. Aan iedere halve finale zullen er zes kandidaten deelnemen en gaan er waarschijnlijk drie door naar de finale op Valentijn. Er zijn 258 inzendingen binnengekomen bij omroep RƚV.

IJsland zit al sinds 2008 onafgebroken bij de finalisten van het Eurovisie Songfestival. Azerbeidzjan, en Denemarken evenaren dat en enkel Griekenland, Roemeniƫ en Rusland doen beter. Zij moesten sinds de invoer van de halve finale, terug in 2004; nog nooit op de bank blijven toekijken tijdens de finale. Dit geldt ook voor de rechtstreeks geplaatste finalisten, The Big Five.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.