De Letse openbare omroep neemt volgend jaar Supernova onder de arm als nieuwe nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Daarmee komt er een einde aan Dziesma, dat twee jaar diende als voorronde. Net zoals in buurland Litouwen gaat men ook hier de zoektocht naar het nummer en artiest loskoppelen van elkaar. In de eerste show, op 2 februari, worden tien nummers en tien artiesten voorgesteld. Op 8 februari en 15 februari volgen er eliminaties.

Op zondag 22 februari 2015 is er de finale met vier kandidaten en vier inzendingen. Tijdens een superfinale zal de Letse vertegenwoordiger en inzending gekozen worden. Van alle deelnemende landen dit jaar is Letland het land dat het langst de finale al heeft moeten missen: in 2008 waren ze er voor het laatst bij in de finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.