Net zoals bij de vorige editie splitst LRT de zoektocht naar het perfecte lied en de perfecte artiest om Litouwen te vertegenwoordigen. Op zaterdag 3 januari 2015 is er een presentatieshow met de artiesten en één week later vallen de eerste kandidaten af. Op 14 februari zal het lied gekozen worden voor Litouwen en één week later, op zaterdag 21 februari 2015, kiest men de geschikte kandidaat. Die mag Litouwen voor de zestiende keer op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen.

In 2013 startte de omroep al de zoektocht naar de kandidaat van 2014. Pas in maart werd de kandidaat gekozen. De shows werden enkele weken langer dan gepland uitgezonden wegens grote populariteit. Die populariteit vertaalde zich niet in Kopenhagen: Vilija strandde met “Attention” Β in de halve finale op een elfde plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.