Loïc Nottet voor België naar Eurovisie Songfestival 2015.

De RTBF heeft vanmiddag bevestigd dat Loïc Nottet ons land zal vertegenwoordigen op de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen, Oostenrijk. Vanochtend pakte een Waalse krant al uit met het nieuws dat Nottet gekozen werd en deze namiddag werd het nieuws door de RTBF op zijn eigen website bevestigd. De jonge Waal was runner-up in de laatste editie van The Voice Belgique. Hij is daarmee al de derde Belgische kandidaat op rij op het Eurovisie Songfestival die uit de competitie van de RTBF komt, na Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux, respectievelijk uit 2013 en 2014.

Loïc Nottet is 18 jaar oud en is afkomstig van Courcelles, een gemeente in Henegouwen. Ook Axel Hirsoux kwam vandaar. Eind november zal Loïc Nottet op de RTBF een persconferentie houden. Daar zal er meer duidelijk worden geschept over hoe het Belgische lied zal gekozen worden. Het lukte de RTBF in 2013 om met Roberto Bellarosa de finale te halen met “Love Kills”. Daar haalde hij een twaalfde plaats. Dit jaar lukte het de VRT dan weer niet om met Axel Hirsoux en “Mother” hetzelfde te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.