Tsjechië maakt onverwachte comeback in 2015.

Verrassend nieuws vandaag van de EBU: Tsjechië maakt totaal onverwacht zijn comeback op het Eurovisie Songfestival 2015. Ook de Tsjechische omroep ČT heeft het nieuws bevestigd. De omroep zal uit vijf nummers kiezen wie er naar Wenen gaat. “We zijn blij om terug te keren naar het festival. Na drie inzendingen in het verleden hopen we dit jaar Europa een topsong te geven” zegt een zegsvrouw van ČT. De EBU is ook enorm blij met deze onverwachte wending. 

Tsjechië maakte zijn debuut tijdens het festival van Helsinki in 2007 met “Malá dáma” van Kabát. De groep eindigde al meteen laatste met slechts één punt. Een jaar later werden ze voorlaatste en in 2009 werd het land volledig laatste met de voorlopig laatste inzending die het moest doen met ‘nil points’. Na die vernedering was het voor de omroep genoeg geweest. Volgend jaar zien we dus terug een Tsjechische inzending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.