Amper een week na het Junior Eurovisie Songfestival 2014 is er in Malta vanavond de halve finale van de nationale preselectie voor het Eurovisie Songfestival 2015. Vanop hetzelfde podium waar vorige week de zestien jongeren uit evenveel landen optraden, zullen er vanavond twintig kandidaten aantreden voor veertien plaatsen in de finale. Een jury van vijf mensen zal samen met de televoter het resultaat bepalen. De televoter telt hier als zesde jurylid en heeft een klein percentage in het eindresultaat.

Halve finale Malta Eurovision Song Contest 2015
01. Lyndsay Pace – Home
02. Iona Dalli – Could Have Been Me
03. Franklin – Still Here
04. Christabelle – Rush
05. Jessika – Fandango
06. Chris Grech – Closed Doors
07. Karen DeBattista – 12, Baker Street
08. Daniel Testa – Something In The Way
09. Glen Vella – Breakaway
10. Raquel – Stop Haunting Me
11. Domenique – Take Me As I Am
12. Lawrence Gray – The One That You Love
13. Deborah C – It’s OK
14. Danica Muscat – Close Your Eyes
15. Corazon – Secretly
16. L-Aħwa – Beautiful To Me
17. Amber – Warrior
18. Trilogy – Chasing a Dream
19. Dominic – Once In A While
20. Ekklesia Sisters – Love and Let Go

Tussen de kandidaten weer enkele oude bekenden: Glen Vella vertegenwoordigde Malta in 2011, Ludwig Galea (Trilogy) in 2004, Gianluca Bezzina (L-Aħwa) in 2013 en Daniel Testa op het Junior Eurovisie Songfestival van 2008. De show start om 20:50 op TVM vanavond en zal gepresenteerd worden door Daniel Chircop en Lyona Xuereb Gatt, live vanuit de Malta Shipbuilding in Marsa. Als het naar Maltese gewoonte niet grondig uitloopt, zijn de finalisten rond de klok van 23:00 bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.