Wie gaat er voor Malta in 2015?

Vanavond komt er vanuit Malta Shipbuilding in Marsa de finale van Malta Eurovision Song Contest 2015. Vorige week zaterdag kwam vanuit diezelfde aren de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2014 met Italië als winnaar. Wie deze finale wint zal binnenkort Malta vertegenwoordigen op het zestigste Eurovisie Songfestival in Wenen, Oostenrijk. Voor het zover is, staat er eerst een lange liveshow met vele reclameblokken te wachten. Er doen vanavond veertien kandidaten mee, waarvan slechts enkelen nog nooit hebben meegedaan aan de nationale preselectie van Malta. 

Finale Malta Eurovision Song Contest 2015
01. Glen Vella – Breakaway
02. Karen DeBattista – 12, Baker Street
03. Dominic – Once In A While
04. Trilogy – Chasing a Dream
05. Chris Grech – Closed Doors
06. Ekklesia Sisters – Love and Let Go
07. Jessika – Fandango
08. Deborah C – It’s OK
09. Amber – Warrior
10. L-Aħwa – Beautiful To Me
11. Franklin – Still Here
12. Christabelle – Rush
13. Lawrence Gray – The One That You Love
14. Daniel Testa – Something In The Way

Onder de kandidaten vanavond ook enkele artiesten die al eens op het Songfestivalpodium stonden: Glen Vella (2011), Gianluca (L-Aħwa, 2013), Ludwig Galea. Conchita  (Trilogy, 2004) en Daniel Testa (JESF 2008). Conchita Wurst, de huidige Songfestivalkampioene, zal optreden tijdens de show. Die start om 20:45. Tussen 18:15 en 20:00 brengt de omroep ook een special rond de wedstrijd. Alles valt live te volgen via TVM en Eurovision.tv. Daniel Chircop en Lyona Xuereb presenteren de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.