Wie wint er de Macedonische finale?

Vanavond is er de eerste nationale finale voor het Eurovisie Songfestival 2015 en kennen we het eerste lied voor Wenen. De Macedonische omroep organiseerde een peiling met wat de bevolking wou met het festival; stoppen, intern doorgaan of kiezen via Skopje Fest. Die laatste keuze was de populairste en daarom keert Skopje Fest na drie jaar terug als selectie voor het festival. Twintig kandidaten zijn geselecteerd voor de finale in de Metropolis Arena in Skopje. De winnaar, gekozen door het publiek en vakjury, krijgt een geldprijs en het felbegeerde ticket naar Wenen.

Finale Skopje Fest 2014
01. Lena Zatkoska – Alo
02. Tanja Carovskav – Ako mi se vratiš
03. Daniel Kajmakoski – Esenski lisja
04. Vera Janković – Se plašam
05. Risto Samardziev &Vlatko Ilievski – Sever-Jug
06. Evgenija Čančalova – Da ne te sakam
07. Aleksandra Mihova – Srce čuva spomeni
08. Lidija Kočovska & Marijan Stojanovski – Sonce niz oblaci
09. Joce Panov – Ni Lj od ljubovta
10 Goran Naumovski & Sanja Kerkez – Mig bez tebe
11. Aleksandar Tarabunov & Toni Mihajlovski – Marija
12. Aleksandra Janeva – Vo tvojot svet
13. Miyatta – Zaljuben
14. Tamara Todevska – Brod što tone
15. Sanja Gjoševska – Sakam da letam
16. Nade Talevska – Znam
17. Viktorija Loba – Edna edinstvena
18. Verica Pandilovska – Samo za tebe
19. Nina Janeva – Bluz za…
20. Dimitar Andonovski – Se što ti vetiv

Er zijn ook enkele oude bekenden vanavond. Vlatko Ilievski zong in 2011 voor zijn land en Tamara Todevska vertegenwoordige Macedonië in 2008. Ze was ook backing vocal bij haar zus Tijana dit jaar in Kopenhagen. De jury vanavond is een internationale jury, bestaande uit zeven landen met telkens vijf juryleden. Zij hebben hun stem eergisteren al gegeven na de generale repetitie. De show start vanavond om 20:15 en zal worden gepresenteerd door Vasil Zafircev. Tijdens de finale zijn er ook gastoptredens van Kaliopi (2012) en Karolina Gočeva (2002, 2007). De show is te zien via MPT1 en MPT Sat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.