Wit-Russische finale op vrijdag 26 december 2014. [UPDATE]

Op vrijdag 23 januari kiest Wit-Rusland zijn inzending voor het Songfestival in Wenen. Sinds vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven, een hele maand lang. Op 21 november sluiten de inschrijvingen en begin december worden vijftien inzendingen gekozen op basis van live-audities. Tijdens de finale op 23 januari zal het volk van Wit-Rusland weinig inspraak hebben in de keuze van de kandidaat. Slechts 1/8 van het resultaat is vanuit de televoting, de rest is jurystemming.

Inzendingen in het Wit-Russisch, Russisch of Engels worden aanvaard. Wit-Rusland haalde dit jaar de finale voor de vierde keer in de geschiedenis. Opvallend is dat dit telkens was tijdens een editie in Scandinavië: in 2007 (Helsinki), 2010 (Oslo), 2013 (Malmö) en 2014 (Kopenhagen).

[UPDATE 21/11 18:05] BTRC heeft een nieuwe datum naar buiten gebracht voor de finale. De finale wordt een maand naar voor geschoven en zal nu plaatsvinden op tweede kerstdag, vrijdag 26 december. Tot vandaag konen kandidaten hun inzendingen sturen. Op 5 december maakt de omroep de vijftien kandidaten bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.