39 landen op Eurovisie Songfestival 2015.

De EBU heeft bekend gemaakt dat er 39 landen zullen deelnemen aan het komende Eurovisie Songfestival, in mei 2015. Dat zijn er twee meer dan dit jaar. Dat wilt zeggen dat er in 2015 halve finales zijn met zestien en zeventien kandidaten.

Er is al bepaald dat de eerste halve finale (dinsdag 19 mei 2015) met zestien kandidaten zal zijn en de tweede halve finale (donderdag 21 mei 2015) met zeventien kandidaten. Ook in 2013 (Malmö) namen er 39 landen mee aan het festival en als we wat verder teruggaan in de tijd waren er ook in 2005 (Kiev) en 2010 (Oslo) evenveel landen aanwezig.

Deze landen en bijhorende omroepen doen mee in 2015: Albanië (RTSH), Armenië (AMPTV), Azerbeidzjan (ITV), België (RTBF), Cyprus (CyBC), Denemarken (DR), Duitsland (NDR), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France 2), Georgië (GBP), Griekenland (NERIT), Hongarije (MTV), Ierland (RTÉ), IJsland (RÚV), Israël (IBA), Italië (RAI), Letland (LTV), Litouwen (LRT), Macedonië (MKRTV), Malta (PBS), Moldavië (TRM), Montenegro (RTCG), Nederland (AVROTROS), Noorwegen (NRK), Oostenrijk (ORF), Polen (TVP), Portugal (RTP), Roemenië (TVR), Rusland (C1R), San Marino (SMTV), Servië (RTS), Slovenië (RTVSLO), Spanje (TVE), Tsjechië (ČT),(Verenigd Koninkrijk (BBC), Wit-Rusland (BTRC), Zweden (SVT) en Zwitserland (SRG SSR)

In vergelijking met 2014 doen volgend jaar Cyprus, Servië en Tsjechië terug mee aan het festival. Cyprus en Servië was één jaar afwezig, Tsjechië deed voor het laatst mee in 2009. Enkel Oekraïne (NTU) zal in vergelijking met 2014 afwezig zijn, wegens de politieke situatie. Er waren nog gesprekken met Bulgarije (BNT), maar die zijn afgesprongen. Ook Turkije (TRT) en Bosnië & Herzegovina (BHRT) zijn er niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.