Drie dames en Conchita Wurst presenteren in 2015.

ORF heeft in een persbericht de namen naar buiten gebracht die komende mei het Eurovisie Songfestival zullen presenteren in Wenen. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer zijn de drie dames die het Eurovisie Songfestival zullen presenteren.

Conchita Wurst, de winnares van het Eurovisie Songfestival 2014, zal ook presenteren, maar enkel in de greenroom. Uiteraard zal ze ook acte de présence geven op het grote podium met enkele nummers, waaronder “Rise Like A Phoenix”. Voor Wurst is het de eerste presentatiejob. Ze gaf eerder wel aan dat ze graag de greenroom wou doen.

Mirjam Weichselbraun (33, uiterst links op foto) is een bekende presentatrice in Oostenrijk, maar ook daarbuiten. Ze presenteerde een tijdje op de Duitse zenders MTV en RTL. In 2005, 2011, 2012 en 2013 mocht ze ook de nationale preselectie presenteren voor het Eurovisie Songfestival. Ook in 2015 zal zij de nationale preselectie presenteren en nu dus ook het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Alice Tumler (37, uiterst rechts op foto) is sinds 2004 actief als presentatrice. Dat deed ze eerst in Frankrijk bij een muziekkanaal en France 3. Ze was ook te zien op het Franse-Duitse ARTE. Sinds 2003 is ze ook bij ORF te zien als presentatrice van Die große Chance. Naast Duits en Frans spreekt ze ook vloeiend Engels en Italiaans en kan ze ook een aardig mondje Portugees en Spaans.

Arabella Kiesbauer (45, tweede van rechts op foto) debuteerde in 1994 op de Duitse televisie met een dagelijkse talkshow. Dat heeft ze tien jaar gedaan. Sinds 2002 heeft ze ook vier seizoen gepresenteerd van de talentenjacht Starmania op ORF. In het derde seizoen waren Nadine Beiler en Tom Neuwirth de finalisten. Beiler mocht Oostenrijk vertegenwoordigen in 2011, Neuwirth won afgelopen mei het festival als Conchita Wurst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.