Georgië kiest via finale op woensdag 14 januari 2015.

Georgië zal na twee jaar met interne selecties voor 2015 opnieuw een nationale finale organiseren. Nog tot en met zaterdag 20 december kunnen nummers ingezonden worden. Een nog onbekend aantal artiesten mag tijdens de finale van woensdag 14 januari 2015 optreden. De winnaar zal worden bepaald door het Georgische publiek en een internationale vakjury. Hij of zij mag Georgië in mei voor de achtste keer vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Wenen.

Georgië kende wisselend succes op het festival. Sinds hun debuut in 2007 konden ze twee keer in de top tien eindigen, in 2010 en 2011, en dat telkens op een negende plaats. De laatste jaren is het wat minder. In 2012 en 2014 haalde het land de finale niet en dit jaar eindigden ze zelfs laatste in hun halve finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.