Goed nieuws vanuit Genève. Op de jaarlijkse algemene vergadering van de EBU is besloten dat NERIT een volwaardig EBU-lid zal worden in 2015. Op donderdag 1 januari treden ze toe. Daarmee is er zo’n 18 maanden na de sluiting van ERT opnieuw een Griekse omroep bij de EBU. Met deze toetreding van NERIT mogen de Grieken ook deelnemen aan het Eurovisie Songfestival 2015. Dit jaar was NERIT er ook bij, maar kregen ze een speciale toestemming van de EBU.

De EBU en NERIT hebben al laten blijken dat Griekenland er bij is in 2015. Daarmee staat de teller momenteel op 39 deelnemers. Mogelijk worden dat er 40. Bulgarije is nog steeds in beraad over deelname in 2015. Het goede resultaat op het Junior Eurovisie Songfestival enkele weken geleden, een tweede plaats, kunnen gunstig zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.