Israël zal ook in 2015 deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Geen interne selectie zoals dit jaar, maar een groots opgezette talentenjacht. Men gaat Hakochav Haba, ook wel Rising Star genoemd, gebruiken als selectieprocedure. Vorig jaar was er het eerste seizoen van de competitie en op 9 december start het tweede seizoen. De competitie zal trouwens niet lopen op de openbare omroep IBA, maar wel bij het commerciële station Channel 2. De show is ondertussen ook verkocht aan de VS.

De opzet is als volgt: de artiesten doen auditie achter een muur. Zij kunnen het publiek niet zien. Zij krijgen op de muur foto’s te zien van mensen die voor hen stemmen via een interactieve app. Ook de juryleden mogen stemmen. Als zij boven zeventig procent gaan, zijn ze een ‘rising star’ en mogen ze verder naar de volgende ronde. De reeks zou zo’n twee maanden duren.

De presentatie ligt in handen van Assi Azar en Rotem Sela. Harel Skaat (2010), Keren Peles en Asaf Atedgi zijn de drie juryleden van dienst. De eerste show staat gepland op dinsdag 9 december. Een concrete einddatum is er nog niet. Israël haalde voor de laatste keer de finale met Harel Skaat in 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.