Loreen blijft machtig in Eurovision Top 250.

Nog enkele minuten en het jaar is voorbij. In het laatste bericht van 2014 kunnen we je na elf uur non-stop muziek (buiten een technisch probleempje dan toch) zeggen dat Loreen voor het derde jaar op rij de Eurovision Top 250 heeft gewonnen. Ze deed dat natuurlijk met “Euphoria”, het nummer waarmee ze voor Zweden won in 2012. The Common Linnets werden tweede met “Calm After The Storm” en sprongen daarmee een plaatsje boven Conchita Wurst’s “Rise Like A Phoenix”

The Common Linnets kwamen als hoogste binnen. De Zweedse inzendingen waren weer met het meest: vijftien songs werden er genoteerd van het Scandinavische land. Israël volgde op de voet met veertien inzendingen. De top drie van landen met meeste inzendingen werd vervolledigd door Italië met elf liedjes. Nederland had er negen in de lijst, België vijf.

De oudste inzending in de lijst was net zoals vorig jaar Domenico Modugno’s “Nel blu dipinto di blu” (beter bekend als “Volare”). Dat lied kwam uit 1958. 24 van de 37 inzendingen van Kopenhagen 2014 haalden ook de lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.