Udo Jürgens (80) overleden.

De Oostenrijkse zangeres Udo Jürgens is vandaag overleden ten gevolge van hartfalen. Dat is bevestigd aan de Duitse openbare omroep. Hij is 80 jaar geworden. Jürgens was tot voor kort de enigste Oostenrijkse Songfestivalwinnaar. Hij won het festival van 1966 met het nummer “Merci Chérie”, waardoor het festival van 1967 in Wenen terecht kwam, net zoals volgend jaar. Jürgens overleed in het Zwitserse Münsterlingen en trad tot op heden nog steeds op.

Naast zijn overwinning in 1966 was hij de twee jaren ervoor ook bij: hij werd in 1964 zesde met “Warum nur Warum” en in 1965 werd hij vierde met “Sag ihr ich lass sie grüssen”. Voor hem was het de derde keer dus raak met “Merci Chérie”. Jürgens gaf vorige maand zijn laatste concert, ongepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.