Wie gaat er voor Albanië naar Wenen?

Vanavond komt in Albanië de 53e editie van Festivali i Këngës op zijn einde met de finale. Vanuit het Pallati i Kongreseve in de hoofdstad Tirana treden vanavond achttien kandidaten aan. Slechts één kandidaat zal Festivali i Këngës winnen en krijgt de hoofdprijs: het felbegeerde ticket naar het zestigste Eurovisie Songfestival, binnenkort in het Oostenrijkse Wenen. Eén ding is zeker: het publiek zal niet kiezen wie dat wordt. Een vakjury, bestaande uit zeven personen, heeft het namelijk helemaal alleen voor het zegen. Zij geven elk 1 tot 8, 10 en 12 punten aan tien kandidaten.

Finale Festivali i Këngës 53
Agim Poshka – Ne rrugen tone
Altin Goci – Rock dhe per gjithe jeten
Besjana Mehmeti & Shkodran Tolaj – Keshtjella
Bojken Lako Band – Te ndjej
Elhaida Dani – Te kerkoj
Emi Bogdo – Nje femer”
Enver Petrovci – Te vrane bukuri
Erga Halilaj – Ti sme njeh
Gjergj Leka – Himn
Jozefina Simoni – Mendje trazi
Kladi Musabelliu – Vetem te ti besoj
Kozma Dushi – Kenga jeta jone
Lindita Halimi – S’te fal
Mersela Cibukaj – Smuj
Mjellma Berisha – Sot jetoj
Rezarta Smaja – Vetem ti
Saimir Braho – Kristal
Venera Lumani – Dua te jetoj

De presentatie ligt in handen van Turjan Hyska, Floriana Garo en Liberta Spahiu. Alle kandidaten krijgen begeleiding van een orkest. RTSH wist voor deze nationale finale twee Songfestivalwinnaars te strikken: Alexander Rybak (2009) en regerend kampioene Conchita Wurst. De finale start om 20:45 en is te bekijken via de livestream van hoofdnet TVSH en ook via Eurovision.tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.